Irailaren 3a, larunbatean, kaleko 4. jaiari ekin genion. Aurten txoko berri bat gehitu zaigu, Burduntzi elkartea hain zuzen ere, lehen Orense Jatetxea zena.
Eguraldia lagun berriro ere, kalea apaindu genuen eta eguerdirako dena prest hasteko.
Jaialdirako deia zuzirien bidez, beti bezala, egin genuen.
Gero ohorezko aurresku eta lore eskeintza Bide Oneko Gure Andreari.
12:30etan euskal dantza emanaldia: Agurra, Gorulari, fandango eta arin-arin, Jota La Balsa, Ostalerrak, Larrain Dantza eta Txulalai dantzak dastatu genituela.
13:30etan, ordea, aldaketa handia eta areto dantzak ikusteko eta dantzatzeko aukera eduki genituen.
Pintxo dastaketa geroxeago, eta aldi berean Swingvergüenza taldea eta Kilkir fanfarreak kalea alaitzen.
Aurten bost txoko artean 2.000 pintxo eta edariak eskeini genituen.
Eta festa ondo borobiltzeko kalean herriko bazkaria egin genuen antolatzeileok, Iturriondoek prestatutakoa.
Gure partez eskerrak Slow Food Araba, Kuartango sagardotegia, Ikasle, La Blanca, Marqués de Ulía, Hierbabuena Lorategia, Urbina Iturgintza eta Gasteiz On erakundeari.
Eta nola ez Gorostizaren Lagunak txistulari taldea, Pío Dantza Taldea, Cariño Písame eta Swingvergüenza taldeei.
Hurrengo urte arte!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cuarta edición de la fiesta de la vecindad el sábado 3 de septiembre, con un nuevo txoko entre los organizadores: Burduntzi, en el antiguo Restaurante Orense.
Con la meteorología como aliado nuevamente, para mediodía todo estaba listo para comenzar.
Cohetes para anunciar la fiesta, aurresku de honor a Nuestra Señora del Buen Camino y ofrenda de flores.
A las 12:30 turno de Euskal Dantzak: Agurra, Gorulari, fandango y arin-arin, Jota La Balsa, Ostalerrak, Danza de la Era y Txulalai.
A las 13:30 cambio radical y bailes de salón a cargo de Cariño Písame.
Comenzamos con el reparto de los 2.000 pintxos y bebidas con la amenización de Swingverguenza y Fanfarre Kilkir.
Y para rematar la fiesta los organizadores disfrutamos de una comida popular en la calle, preparada por nuestros colegas de Iturriondo.
Por nuestra parte agradecer su colaboración a Slow Food Araba, sidrería Kuartango, Ikasle, La Blanca, Marqués de Ulía, floristería Hierbabuena, Fontanería Urbina y Gasteiz ON.
Y como no a los txistularis de Gorostizaren lagunak, los dantzaris de Pío Dantza Taldea, de Cariño Písame y de Swingvergüenza.
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡Hasta el próximo año!!!!!!!!!
Pingback: Herreria 2016 | Burduntzi