20160423_175133Beste urte berri bat eta hemen gaude berriro Arabako jaietaz gozatzeko.

image001

 

 

 

 

 

Festa atarietan, apirilaren 23an, Arabako ohiko plateren LI. lehiaketa eta XLVII Arabako Errioxako ardoaren  dastatzaileen lehiaketan parte hartu genuen.

Aurten prestatutako platera ZAPO LARANJA MURRIZTAPENA ETA KALABAZA IONARRIAREKIN.

Osagaiak

Zapo-bizkarrak                                                     Kalabaza eta tipulazko krema prestatu.

Kalabaza 150 gr.                                                   Laranja-zuku koilarakada bat gehitu.

Laranja-zukua                                                      Zapoa labean sartu eta eginda dagoenean,

Tipula bat.                                                             gainetik baratxuri-olio errea eta perrexila bota.

                                                                                 Aurkezteko kremazko ohe bat prestatu plateran eta

 zapo bizkarra gainean.   ON EGIN!!!!!!

100_0287 100_0285

27an, Tanborrada eguna. Bezperan barrazkilloak prestatu genituen, horrela goxoagoak egoteko.  100_0297

Tanborrada egunean ohiko platerei eman genituen eta honako menu burutu genuen:

Entsalada

Perretxikoak

Barraskiloak

Kokotxak

Tiramisú

100_0300

Ondo afaldu eta gero, prest kupelei eusteko. Eguraldi fresko, baina lehor.

Eta jaiak borobiltzeko, maiatzaren 1ean, Estibalizen Arabako patataren  XXIV. sukaldaritza lehiaketa.

Aurten prestatutako platera:

Patata krema txipiroiez bere tintarekin:

                              Plato erraza baina ikusgarria. Patata krema bat osatu, olio tanat batzuk eta gatza bota. Txinotik pasa  eta erreserbatu.

                               Lapiko batean olioa bota eta tipula bat  eta baratxuri ale bat txikituta. Leunki egosi eta prest egoterakoan saru iru txipiroi 3-4 minutu. Atera

                               tsipiroiak eta haragi salda pitin bat bota. Txipiroi tintak bota eta irabiatu. Jarri txipiroiekin lapiko batean eta leunki egosi 30 minutu inguru.

                               Platera aurkezteko  plater batean patata krema beroa jarri eta txipiroi tinta gainetik. Bukatzeko, txipiroiak eraztunetan moztuta.

                               ON EGIN!!!!!!!!!

000_0009

100_0295

IMG-20160501-WA0008 IMG-20160501-WA0009 IMG-20160501-WA0010

Un año más y de nuevo preparados para disfrutar de las fiestas de Araba-Álava.

image004

En el preludio de las fiestas participamos en el LI Concurso de platos típicos alaveses y en el XLVII Concurso de catadores/as de vino de Rioja Alavesa.


 

Este año el plato presentado fue:

RAPE SOBRE CREMA DE CALABAZA Y REDUCCION DE NARANJA

Ingredientes:

Lomo de rape                                                       Hacer una crema con la calabaza y la cebolla.

150 gr. de kalabaza                                             Agregar una cucharada de zumo de naranja.

Zumo de una naranja                                        Hornear el rape y agregar un refrito de ajo y perejil.

1 cebolla                                                                Para presentar poner una base de crema y el rape

                                                                                   encima .     ON EGIN!!!!!!!!!!!!

27,Tamborrada. La víspera preparamos los caracoles ya que así están mejor.

100_0301

100_0302

100_0306

El día de la Tamborrada menú típico

                                                                             Ensalada

                                                                            Perretxikos

                                                                            Caracoles

                                                                            Kokotxas

                                                                            Tiramisú

Después de una estupenda cena era hora de tocar los barriles. Tiempo fresco, pero seco.

100_0333 100_0332 100_0330 100_0329 100_0328 100_0318 100_0320 100_0322 100_0325 100_0315 100_0312 100_0310 100_0309 100_0307

Y para redondear las fiestas, el 1 de mayo en Estibaliz XXIV concurso gastronómico a base de patata alavesa.

El plato presentado este año: Crema de patata con chipirones en su salsa

                           Se prepara una crema de patata y se sala al gusto. Echar una cucharada de aceite y reservar.

                          En una cazuela echar aceite y una cebolla picada con un diente de ajo picado. Pochar suavemente. Rehogar 3-4 minutos los chipirones y                                                sacar. Echar caldo de carne y las tintas de los chipirones. Triturar y pasar por el chino.

                          Hacer a fuego lento los chipirones unos 30 minutos.

                           Para presentar el plato  colocar una base de la crema caliente y encima salsa de chipirones con éstos cortados en aros.

                          ON EGIN!!!!!!!!

000_0008 000_0006 000_0004 000_0003 100_0333 000_0001 100_0331

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments: