Beste urte berri bat eta hemen gaude berriro Arabako jaietaz gozatzeko.
Festa atarietan, apirilaren 23an, Arabako ohiko plateren LI. lehiaketa eta XLVII Arabako Errioxako ardoaren dastatzaileen lehiaketan parte hartu genuen.
Aurten prestatutako platera ZAPO LARANJA MURRIZTAPENA ETA KALABAZA IONARRIAREKIN.
Osagaiak
Zapo-bizkarrak Kalabaza eta tipulazko krema prestatu.
Kalabaza 150 gr. Laranja-zuku koilarakada bat gehitu.
Laranja-zukua Zapoa labean sartu eta eginda dagoenean,
Tipula bat. gainetik baratxuri-olio errea eta perrexila bota.
Aurkezteko kremazko ohe bat prestatu plateran eta
zapo bizkarra gainean. ON EGIN!!!!!!
27an, Tanborrada eguna. Bezperan barrazkilloak prestatu genituen, horrela goxoagoak egoteko.
Tanborrada egunean ohiko platerei eman genituen eta honako menu burutu genuen:
Entsalada
Perretxikoak
Barraskiloak
Kokotxak
Tiramisú
Ondo afaldu eta gero, prest kupelei eusteko. Eguraldi fresko, baina lehor.
Eta jaiak borobiltzeko, maiatzaren 1ean, Estibalizen Arabako patataren XXIV. sukaldaritza lehiaketa.
Aurten prestatutako platera:
Patata krema txipiroiez bere tintarekin:
Plato erraza baina ikusgarria. Patata krema bat osatu, olio tanat batzuk eta gatza bota. Txinotik pasa eta erreserbatu.
Lapiko batean olioa bota eta tipula bat eta baratxuri ale bat txikituta. Leunki egosi eta prest egoterakoan saru iru txipiroi 3-4 minutu. Atera
tsipiroiak eta haragi salda pitin bat bota. Txipiroi tintak bota eta irabiatu. Jarri txipiroiekin lapiko batean eta leunki egosi 30 minutu inguru.
Platera aurkezteko plater batean patata krema beroa jarri eta txipiroi tinta gainetik. Bukatzeko, txipiroiak eraztunetan moztuta.
ON EGIN!!!!!!!!!
Un año más y de nuevo preparados para disfrutar de las fiestas de Araba-Álava.
En el preludio de las fiestas participamos en el LI Concurso de platos típicos alaveses y en el XLVII Concurso de catadores/as de vino de Rioja Alavesa.
Este año el plato presentado fue:
RAPE SOBRE CREMA DE CALABAZA Y REDUCCION DE NARANJA
Ingredientes:
Lomo de rape Hacer una crema con la calabaza y la cebolla.
150 gr. de kalabaza Agregar una cucharada de zumo de naranja.
Zumo de una naranja Hornear el rape y agregar un refrito de ajo y perejil.
1 cebolla Para presentar poner una base de crema y el rape
encima . ON EGIN!!!!!!!!!!!!
27,Tamborrada. La víspera preparamos los caracoles ya que así están mejor.
El día de la Tamborrada menú típico
Ensalada
Perretxikos
Caracoles
Kokotxas
Tiramisú
Después de una estupenda cena era hora de tocar los barriles. Tiempo fresco, pero seco.
Y para redondear las fiestas, el 1 de mayo en Estibaliz XXIV concurso gastronómico a base de patata alavesa.
El plato presentado este año: Crema de patata con chipirones en su salsa
Se prepara una crema de patata y se sala al gusto. Echar una cucharada de aceite y reservar.
En una cazuela echar aceite y una cebolla picada con un diente de ajo picado. Pochar suavemente. Rehogar 3-4 minutos los chipirones y sacar. Echar caldo de carne y las tintas de los chipirones. Triturar y pasar por el chino.
Hacer a fuego lento los chipirones unos 30 minutos.
Para presentar el plato colocar una base de la crema caliente y encima salsa de chipirones con éstos cortados en aros.
ON EGIN!!!!!!!!