Posted on 03/12/2015
Filed Under (Actividades Zapardiel) by Iñaki González de Zárate

 

Orain dela urte batzuk,Pollença herriko lagun talde batek sukaldaritza ikastaro bat burutu zuen. Zaletasuna sortuta eta Elkarte Gastronomiko bat egin zuten. Nola egin, estatutoak prestatzeko etabar interneten bidez gure web orria aurkitu zuten. Baina teorikatik praktikara pasatzeko gure elkartea zuzen zuzenean ezagutu nahi zuten eta haien bisita dastatu dugu azaroaren 28an.

 

 

Vitoria-Gasteiz ezezaguna zutela eta, goizean erdiguneko bisita prestatu genuen. Gure hiria sorpresa bihurtzen da kanpotarrentzat eta harritu egiten ditu.

 

 

 

 

 

 

 

Geroxeago Abastos merkatu berrituera jo genuen eta José Antonio Merinok Arabako txakoli dastaketa txiki bat prestatu zien: Eukeni, Bat Gara eta Aparduna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Indarrak berritzeko Sukalki jatexea aukeratu genuen, Solw Food filosofia eta km0 sukaldari bat ezagutzeko. Seirak aldera ziren alde egin genuenean eta atseden txiki bat hartu zuten gure gonbidatuek.

Arabako Biltzar Nagusietako ate ireki eguna zela eta gure erakundeak eta funtzionamendu politiko erakutsi genien ere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Eta eguna borobiltzeko Zapardielen primerako afaria gure bazkide den Albertok prestatuta. Han bertan gure funtzionamendua ezagutzeko aukera eduki zuten eta instalakuntzak ere.

Ohitura jarraitzen Agurra bat eskeini genien ongi etorria emateko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gure menua:     Okinako zaldi carpaccio.

Egaluzezko carpaccio.

Tomate oinarri “boquerones”

Txupito patata, tripaki eta onddoak.

Txupito txitxiro eta lonbarda.

Baratxuri zopa krema eran, Arabako olio, gorringo, urdaiazpikoa eta ogi frijituaz.

Bakailaoa erreta baba kremarekin.

Txupito marisko eta itsaskia.

Patata krema, idi buztana eta onddo saltsa.

Goxua.

Mallorcatik ekarritako ensaimadak dastatu genituen ere.

Gustora bukatu zuten gure gonbidatuek etadatorren urtean Solw Food Araba eta Zapardielek bidaiatxo bat prestatuko dugu  bisita bueltatzeko eta Arabako produktoak Pollençan zabaltzeko.

Agur bero bat Fernando, Jaime, Jaume, Juan, Mateo, Miguel eta Ramón.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Hace unos años unos amigos de Pollença hicieron  un curso de cocina y de ahí nació una afición que culminó con la constitución de la Associació Gastronómica Pollença. Para dar forma a ésta, estatutos, etc,  se basaron en nuestra web.

Y con el ánimo de pasar de la teoría a la práctica el sábado 28 de noviembre vinieron a  Vitoria-Gasteiz para conocer Zapardiel “in situ”.

Como no conocían nuestra ciudad les preparamos una visita por el centro histórico, que siempre sorprende al forastero.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Posteriormente nos dirigimos a la renovada Plaza de Abastos, donde de la mano de José Antonio Merino realizamos una degustación de Arabako Txakolina: Eukeni, Bat y Aparduna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Para reponer fuerzas elegimos el gastrobar Sukalki, y darles a conocer la filosofía Slow Food y un cocinero Km0. Finalizamos a las seis y nuestros invitados fueron un momento al hotel areponer fuerzas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Aprovechando la jornada de puertas abiertas de las Juntas Generales de Araba-Álava les mostramos nuestras instituciones y les enseñamos nuestro funcionamiento político.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Y para rematar el día nos juntamos en Zapardiel, para que pudieran conocer “in situ” nuestro txoko, ver su funcionamiento y degustar una estupenda cena de Alberto. Pero para comenzar les obsequiamos con un Agurra de bienvenida, como es tradición en nuestra tierra.

Este fue el menú:

Carpaccio de potro.

Carpaccio de bonito.

Boquerones en cama de tomate natural.

Chupito de patata, callos y hongos.

Chupito de garbanzos y lombarda.

Crema de sopa de ajo con yema de huevo, aceite Rioja Alavesa, jamón y pan frito.

Bacalao asado y crema de habas.

Chupito de marisco con langostino.

Crema de patata, rabo de buey y salsa de hongos.

Goxua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Y como no podía ser de otra forma degustamos asimismo unas ensaimadas mallorquinas.

Nuestros invitados quedaron plenamente satisfechos y para el próximo año se preparará un viaje conjunto Slow Food Araba y Zapardiel para la devolución de la visita y realizar una presentación en Pollença de productos alaveses.

Un abrazo para  Fernando, Jaime, Jaume, Juan, Mateo, Miguel y Ramón.

 

 

 

Comments

Jaume on 4 Diciembre, 2015 at 17:08 #

Mis compañeros y yo mismo, queremos agradeceros de nuevo, vuestra calurosa bienvenida, trato exquisito y hospitalidad, ademas de felicitaros por esta estupenda página web.
Si no tenéis inconveniente, os agradezco de antemano que nos mandéis las fotos para compartirlas, con el resto de nuestros asociados.
Recibid un cordial saludo, de parte de Miguel, Ramón, Fernando, Jaime, Mateo, Juan y Jaume.
Hasta pronto.
Salut i bon profit.


Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments: